Aanmelden
E-mail:

Wachtwoord:

Registreer
Wachtwoord vergeten?
Nieuwsbrief
Navigatie

Organisatie

Carevita bestaat uit 2 entiteiten:

    - inloophuis “De Kolibrie”: www.inloophuisdekolibrie.be
    - praktijkcentrum “De Kern”: www.praktijkcentrumdekern.be

                                               

Vanuit een integrale benadering willen wij een goed georganiseerd gezondheidscentrum uitbouwen voor de gehele mens. Wij brengen zowel paramedische als niet-medische disciplines samen onder één dak.  Het puur medische bieden we zelf niet aan, maar in het kader van multidisciplinaire samenwerking slaan we een brug naar diverse medische disciplines in de regio Noord-Limburg.

We willen niet alleen aandacht geven aan lichamelijke noden maar ook aan de geestelijke, gevoelsmatige en sociaal-maatschappelijke behoeften van mensen. Dit zowel in het praktijkcentrum als in het inloophuis.

In het praktijkcentrum De Kern kan iedereen terecht op eigen initiatief of op doorverwijzing voor zorg- en hulpverlening. Diverse gezondheidswerkers vormen samen één team waar men terecht kan. Hier vindt men een divers aanbod aan individuele consultaties, behandelingen… en groepssessies. De Kern wil alle mensen ondersteunen die kampen met gezondheids- en/of psychosociale problemen. Wij willen patiënten/cliënten in de gelegenheid stellen elke professional vrij en onafhankelijk te raadplegen, maar starten vanuit een geprotocolleerd intakeproces om zo optimale zorg te kunnen aanbieden waarna we een individueel traject op maat voorstellen.

Het inloophuis De Kolibrie is er voor chronisch zieken en hun omgeving. Het is letterlijk een inloop-huis waar je kan binnenspringen voor een tas koffie of thee, voor een luisterend oor, om informatie in te winnen, voor…
Workshops, contactmomenten, creatieve activiteiten, lezingen en vormingen waardoor mensen op adem kunnen komen, een rustpunt kunnen vinden, nieuwe inspiratie kunnen opdoen bieden we aan in ons inloophuis De Kolibrie.

Binnen het totaalconcept van Carevita zullen hulpverleners verbonden aan De Kern ook vrijwillig meedraaien in het inloophuis “De Kolibrie”.

In januari 2016 opende De Kolibrie zijn deuren met als hoogtepunt het openingssymposium op zaterdag 30 januari.
De Kern opende zijn deuren eind 2016.